Harples in Utrecht

Naast optredens heb ik ook plek voor harpleerlingen!

Een lieve vrouw kwam na een optreden naar me toe en zei dat ze zo betoverd was… dat ze altijd al harp had willen leren spelen… en dat ze wel piano speelde af en toe, gewoon intuïtief, dus dat zou ze ook graag op de harp willen kunnen, maar harpspelen is toch heel moeilijk en was ze niet veel te oud om dat nog te leren???

Newsflash! Je bent nooit te oud om iets nieuws te leren!

 

 

En zal ik je een geheimpje verklappen….. harpspelen is stiekem helemaal niet zo moeilijk… als je de haakjes goed hebt staan klinkt alles wat je aanslaat mooi bij elkaar! Iedereen (ja echt iedereen, en dat zijn er veel) die op mijn reisharp speelt na een optreden (als je het lief vraagt mag het altijd) kan er mooie klanken op maken!

Inmiddels heeft de lieve vrouw uit het verhaaltje een kleine harp gehuurd bij harpwinkel De Zingende Snaar en hebben we vorige week de eerste les gehad. Daarin liet ik haar zien en voelen hoe je je handen houdt en hoe je de snaren zó aanslaat dat je er een fijn geluid uit krijgt. En wat er gebeurt als je andere dingen doet, want soms wil je juist een ander effect! We keken naar de haakjes en hoe die moeten staan om in C te zijn en met kruizen en mollen… Net wiskunde maar als je dat eenmaal goed hebt staan hoef je er niet meer over na te denken, dat scheelt weer. Volgende week kom ik weer en dan gaan we verder met de intervallen en welke vingers je gebruikt… en heel veel oefenen, gewoon geluid maken, je vingers laten wennen!

En ze leert snel hoor!

Dus als je dat ook wilt ervaren en een lang gekoesterde droom in vervulling wilt laten gaan… stuur me een berichtje en we maken een afspraak.

 

Disclaimer: ik heb nooit conservatorium gedaan (alleen les gehad op de muziekschool en van conservatorium-studenten) dus ik heb niet geleerd hoe je les “hoort” te geven… Daarentegen heb ik wel 16+ jaar ervaring met improvisatie, performance, en je eigen liedjes maken… Vroeger wilde ik nooit oefenen en improviseerde ik liever! Als je dus bij mij les neemt, krijg je naast de klassieke basistechnieken heel veel stimulans om zelf te ontdekken en alles uit je instrument te halen wat er in zit. Om een verhaal te vertellen met je lied, je houding en je hele wezen. Om te betoveren!

 

WAAR?: Utrecht (bij mij thuis, of ik kom ook graag bij jou langs als je in Utrecht woont!)

MAAK EEN AFSPRAAK